los viernes al sol

"Un espacio semanal donde nos reunimos para plasmar nuestra creatividad cotidiana..." Loto "Són moltes les ganes de continuar la nostra tasca i de seguir en contacte amb tots vosaltres" Margarida

La meva foto
Nom:
Ubicació: Barcelona, BARCELONA, Spain

divendres, 31 de gener del 2014

LA SELVA NEGRA


VACANCES A LA SELVA NEGRA

Situada al  massís muntanyós del Sud-oest d'Alemanya, La Selva Negra ofereix moltes i variades possibilitats. Us n'explicaré algunes.
Començaré pels seus boscos atapeïts de coníferes, que semblen  no voler deixar entrar la llum del sol, - en alguns indrets quan ets a dins del bosc la foscor és tan gran, que potser per això en van dir la Selva Negra-  tot i que, per altra banda, aquests avets es veuen obligats a enfilar-se molt amunt per tal de buscar aquella escletxa per on els arribarà la llum i l'escalfor que els vivifica.








 Després, tota la seva vigoria serà aprofitada.



Les valls ens regalen els verds més tendres i una munió de flors de tots colors, que ens acompanyen en les nostres passejades.






 



En aquests boscos i aquestes valls, ens va sorprendre agradablement, el fet de trobar unes capelletes molt ben parades.  
També se'n veuen en algunes façanes de cases.






Aigües serenes en estanys i llacs i altres més esvalotades que baixen pels saltants, corren juganeres fresques i contentes, saben-se portadores de vida.


 






 



Un altre dels oferiments  engrescadors va ser la possibilitat de visitar les fonts dels rius Breg i Brigach, que quan s'uneixen uns kilòmetres més enllà del seu naixement, a Donaueschingen, formen el Danubi.
Sembla impossible, i alhora emocionant pensar que aquelles dues petites surgències d'aigua puguin abastir un riu tan cabalós i que arriba a recórrer 2.850 km abans de la seva desembocadura.




 Tot i que Triberg sembla concentrar la majoria dels magnífics rellotges de cucut, guarnint les façanes de molts edificis, aquests rellotges també són presents en altres indrets del país.






  A Schonach ens enamoren algunes entrades de cases i l'originalitat en la col·locació de les delicades cortines en les finestres. Deliciós!


 















Freiburg, la gran ciutat; amb la catedral gòtica, edificis atractius, els petits canals que encara es poden veure en alguns carrers i els grans aparcaments de bicicletes; potser és el vehicle més utilitzat pels seus habitants?




 



Doncs bé, tot això és el que vam trobar a la Selva Negra aquest estiu passat. Els al·licients van ser molts i podeu pensar que els dies que vam ser-hi, van passar molt i molt de pressa.

Margarida

8 comentaris:

Anonymous Mila ha dit...

M'agradaria fer un comentari bonic però no trobo les paraules adients. Això ho deixo per a tu que ho fas molt bé.
Les fotos, maquíssimes, com sempre.

Jo vaig anar-hi fa molts anys quan vaig fer el viatge a Suïssa però només un dia. Una de les coses que més recordo és el color de les cases. Els pobles són molt pintorescs.

31 de gener del 2014, a les 15:17  
Blogger Pluràlia ha dit...

Helena,
No he tingut el plaer de visitar aquest indret d'Europa, però la meva filla gran i el seu marit van anar-hi aquest estiu i van tornar encantats.
Les fotos molt maques. Visca la professionalitat!!!

2 de febrer del 2014, a les 11:06  
Anonymous Anònim ha dit...

M'ha agradat molt el reportatge de la Selva Negra. Unes fotos molt boniques, el paisatge és preciós...
Curiosos els detalls com la nena arrossegant el vaixell. Endavant!!!
Gràcies
Pilar

3 de febrer del 2014, a les 17:59  
Anonymous Carme ha dit...

Un reportatge molt bonic! i es que tot alló tan verd es molt maco, i les decoracions molt simpàtiques!

4 de febrer del 2014, a les 20:31  
Anonymous Anònim ha dit...

Preciós!!!!
Quins boscos, quin verdor, quines casetes, què bonic tot i que ben explicat.
Ets una magnifica reportera de viatges, t'haurien de contractar per alguna revista!
Enhorabona!!!
Du.

10 de febrer del 2014, a les 11:22  
Blogger loto-margarida -azucena-rosa ha dit...

¡Angela! ¿Qué puedo añadir a tan merecidos elogios anteriores? RATIFICAR y desear que nos sigas admirando con tus experiencias tan bien logradas y explicadas.
Un abrazo
Mdol.

13 de febrer del 2014, a les 11:36  
Blogger Manuel Soler Palá, msscc ha dit...

He estat personalment a aquesta Selva Negra. M'ha agradat de tornar a veure tantes fotografies del lloc i tants detalls dels edificis. Enhorabona i a seguir.

19 de febrer del 2014, a les 16:29  
Blogger Manuel Soler Palá, msscc ha dit...

Vinga... fora mandra, que ja toca renovar el blog. Ara heu de triar una selva més petita potser i d'un altre color. Les fotografies ja estan ben vistes. Per cert, teniu molts visitants? Fins la propera ocasió.

7 de març del 2014, a les 7:34  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici