los viernes al sol

"Un espacio semanal donde nos reunimos para plasmar nuestra creatividad cotidiana..." Loto "Són moltes les ganes de continuar la nostra tasca i de seguir en contacte amb tots vosaltres" Margarida

La meva foto
Nom:
Ubicació: Barcelona, BARCELONA, Spain

divendres, 25 de maig del 2012

JACINT VERDAGUER

Situada en un petit turó i envoltada de bosc, al Collserola, ens apareix la Vil.la Joana. Una antiga finca de caràcter agrícola  anomenada can Ferrer datada al 1743.
A mig segle XIX, la família Miralles  va adquirir la finca i la transformà en l'actual mansió de tres plantes, amb galeries a les façanes frontal i darrera i coronada per una torre.

En aquesta casa, fou on acabà els seus dies Mossèn Cinto Verdaguer,  Ramon Miralles li oferí quan el poeta  es va posar  malalt, però la seva estada va ser molt breu, tan sols 24 dies. Verdaguer morí a Vil.la Joana el 10 de juny de 1902.


 El 1925 l'Ajuntament de Barcelona va adquirir la casa. Les estances que va ocupar Verdaguer estaven molt ben conservades, i això va donar origen al museu dedicat a la seva memòria, i que es va inaugurar el 1963.
Visitar el museu en aquell magnífic entorn et transporta ràpidament a un altre temps i les sensacions que t'arriben poden ser molt variades i profundes.
 

 

 

           
               Escenes de la vida de Jacint Verdaguer a Vil.la Joana.


 
 

 
També a Vil.la Joana, cada any es fa un homenatge a Verdaguer excursionista, amb lectures dels seus poemes i  una ofrena floral. Però això serà una altra entrada ...
 
Margarida.

Etiquetes de comentaris:

1 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Molt interessant. Bones fotos (be, com sempre!)
Moltes gràcies per instruir-nos des d'aquesta finestreta al mon que és el vostre bloc.
Petons, estimades!

Dulce

27 de maig del 2012, a les 15:25  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici