los viernes al sol

"Un espacio semanal donde nos reunimos para plasmar nuestra creatividad cotidiana..." Loto "Són moltes les ganes de continuar la nostra tasca i de seguir en contacte amb tots vosaltres" Margarida

La meva foto
Nom:
Ubicació: Barcelona, BARCELONA, Spain

divendres, 27 de juny del 2014

INDIGNACIÓ

No fa pas gaire, llegia a un diari que molts estrangers que aterren a Catalunya, opinen que el nostre país és brut; alguns arriben a dir que no tornaran, no els hi ha agradat aquesta descura, ells venen de països molt més nets, on la gent és molt considerada amb l'entorn, que és de tots.  
No m'estranya que s'emportin aquesta imatge de nosaltres.
Fa temps ja havia publicat un petit comentari sobre la brutícia que trobes a molts indrets dels nostres  boscos i muntanyes.
És vergonyós, i cada vegada que veig aquests petits abocadors descontrolats, em causen indignació i molta impotència.
Com podem ser tan poc curosos amb el nostre país?

On  podríem veure un racó agradable, veiem un grapat de runa abocada sense  pietat sobre les mates i les flors que es defensen com poden per sobreviure en mig d'aquell desori de plàstics, ferros, papers i runa de tota mena... Inversemblant!!!






Ja sé que aquestes fotos no fan goig , però vull que s'entengui que és molt malagradós trobar-te això a qualsevol indret,  i  en aquest cas, camí de la bonica i especial  roureda - penseu que es troba només a 20 m. per sobre del nivell del mar, aspecte força insòlit- de Verdalet,  a Tordera.
Però, tant se val el lloc, sigui on sigui, no s'haurien de fer coses com aquestes, i si no som prou responsables per a què això no passi, aquests actes vandàlics haurien de ser castigats.
De tota manera, caldria parlar de tantes coses que en aquest aspecte s'haurien de vigilar i modificar, i no tant sols a muntanya sinó també a ciutat: caques de gossos, papers per terra, puntes de cigarrets, llaunes de begudes, pintades i un etcètera molt i molt llarg ...
Encara que, potser sí que pagaria la pena de fer-ho, no ho creieu...?
Us deixo doncs amb aquesta pregunta, per pensar-la durant els mesos de vacances, i espero retrobar-nos el proper mes de setembre.
Molt bon estiu!



4 comentaris:

Blogger loto-margarida -azucena-rosa ha dit...

Un artículo interesante y por desgracia demasiado real. ¡Insistir e insistir en el tema!, pero, el meollo de la cuestión es educar desde la infancia la responsabilidad cívica.
No te rindas en la insistencia. Un abrazo.
Mdol.

7 de juliol del 2014, a les 11:15  
Anonymous Carme ha dit...

Tens tota la raó, i no només estan així els boscos, que m'en dieu dels qualsevol barri de la ciutat, de vegades ni ha per plorar d'indignació ... hi ha papareres tot sovint, doncs a 1 mt. llaunes deixades, coses per terra, i no acavariem mai... sap molt greu, i això només es un petit ejemple!!!

13 de juliol del 2014, a les 20:17  
Anonymous Carme ha dit...

Ah! Que passeu molt bon estiu i fins a reveure!

13 de juliol del 2014, a les 20:18  
Blogger Manuel Soler Palá, msscc ha dit...

Aquestes són les preocupacions (no les úniques, clar) que haurien de tenir els polítics i afvorir un entorn més net. Han estat elegits per millorar la convivència. La neteja és un condició prèvia per tald de viure una mica feliços.

9 d’agost del 2014, a les 11:41  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici